CAREER COUNSELLING QUESTIONS AND ANSWER

Q1) What is the status of Emcons Business Academy ?

ANS : Emcons Business Academy is a 9 year old Premium Educational Institute imparting Professional Technical Training and Tutorial Education and also Skill Development Programs in the various Engineering and Management Courses pursued by the students of the Universities or in their affiliated Institutes or Colleges. The students who enrolled with the various Universities for various courses take their regular studies in their affiliated Institutes of the University or study directly in the University Campus by complying with the mandatory class attendance in order to be eligible for appearing in their final University exams. Such students in addition take our industry specialized academic tutorials and professional job oriented training from our Institute which ultimately help them to attain very good academic results in the university examinations as well as to get placements assistances provided the student maintains atleast 75% class attendance and fulfils other basic eligibility criteria like compulsory attendance in industrial internship, practicals and workshops, grooming sessions, ERP and English communication classes. For those students who study in outstation locations take their crash course training from our Institute only when they are available in Kolkata during their vacations or internship period or during their exam leave period or otherwise as the case may be and in such a situation flexible study rosters are given to such students which includes evenings and weekends and Sundays also to study to make up as much as possible the academic quality of the training. Please note that we are neither affiliated to any University nor its Study Centre nor its Franchisee of any type nor an Off Campus Centre of any University and we do not provide any certificate of any sort for the academics pursued by the students. It is the University which provides such certificates to them directly and our Institute name is not mentioned anywhere in the academic documents given by the University. We also do not have any branch or agents or any centres anywhere excepting the one shown in the contact details.

Q2) How can I get to know about the Placement Record of the College ?

ANS : You need to get the students' feedback first. There are many ways to get such feedback one major source is the Google Feedback and through the students forum in Face Book and other Social Media. Before taking admission you should also visit the College and ask them to show placement records and Campusing outcome for the last two years. Lastly you must take the students feedback personally by meeting them in the Campus and asking them about the Campusing record in last 3 years and how many Corporate Tieups the Institute has. For example if 120 Mechanical or Electrical Engg is passing out every year atleast 60-70 Mechanical and Electrical Companies should come for Campusing to give atleast 60-70% placements which generally does not happen in many Institutes because every Company will hunt for the best candidate out of the whole lot. Therefore all Institutes should ensure that the right education along with skills development is given to all so that they can crack the interview and get the placements opportunities.

Q3) Does Brand University or Institute counts for placements ?

ANS : Of late it is now seen that most of the brand Colleges are having less campusing offers basically because of demand supply situation and the sluggish growth in the industry. Brand Institutes bring Companies for Campusing but that doesn't mean there will be 100% Campus offers. Currently 60% of the students are not getting campus placements even in brand Colleges or Universities. The students of brand institutes have higher expectations of remuneration inspite of the fact that many of the Companies are not prepared to give a fresher such a high expected salary . The students spending huge amount of money in their education sees quick return of their investment in a years time which is not logical. Again most of the campusing gets frustrated with industry not finding the right quality students and fulfilling the criteria of the job profile even from the brand institutes.

Q4) How is the Placement Record of Emcons Business Academy ? ?

ANS : We provide placement assistances to all those who have attained minimum 75% class attendance and satisfied other mandatory criteria as stated in point no 32 below .We are very successful in our placement activities because we have developed relationship and made tie ups with many Companies over the last 9 years and these companies in turn have provided references of other Companies on a going basis. We are also associated with over 3000 HRs and Business Heads through social net working and from the huge database of such professionals from the various job portals. These Companies come to our Institute for Placements and once they are satisfied with the quality of our students they do repeat hiring and also gives other Company references. We train our students specifically in the manner the Industry desires by developing additional skill sets and grooming of the students.

Q5) In which trades or streams are the tutorial assistances and the training given by Emcons Business Academy ?

ANS : We give professional tutorial and skill development training services in Diploma in Engineering subjects of all trades, B.Tech and M.Tech in Engineering Courses in the trades of Mechanical, Civil, Electrical, Computer Science, Automobile, Electronics and Telecommunication, Fire & Safety, B. Pharmacy, B.Sc in Animation , BBA ,MBA, BCA ,MCA and in various Self Employability Training Programmes like that of Fitter, Electrician, AC Machines installation and maintenance, CCTV camera, plumbing, electronics items reparining etc.

Q6) Under which University can I take admission for study ?

ANS :It depends on your individual choice in which University or its affiliated College you select and get the chance to study based on your academic record and fulfilling other admission criteria of the affiliated colleges or the University and your ranking in the various State Level Entrance Exams . But currently we have majority of the students taking tuitions from us who are pursuing their studies and mandatory classes under the Swami Vivekanand University, Sagar M.P and giving their examinations directly in the University Campus or in their affiliated Colleges as per the schedule announced by them. It is gathered that the quality of the education ,the syllabus, the infrastructure , the workshops and the methodology of study at the University end is at par with with the acceptable standards of education as compared to other good universities and also for affordable fees.

Q7) What should be the legal validity of the Courses offered by any University for qualifying for Government Jobs ?

ANS : You are advised to go through the UGC , AICTE and University website for seeking the details of every course that you wish to pursue and the validity of such courses. The Engineering, Management and Agriculture Courses are to be approved by AICTE, the B. Pharmacy Course by PCI, the Nursing and Para Medical Courses by INC, LLB Course by the BCI, the B,Sc Agriculture by the AICTE.

Q8) I am a student studying in the Outside State University with partial attendance and giving the exams and practicals tests in the affiliated colleges or in the University end. Is it a Distance Learning or a Regular Learning ?

ANS : It is a Regular Learning as per the UGC Directives, Notification, Rules and Regulations as per the decision of UGC on Territorial Jurisdiction for doing regular learning courses. Since you are studying in the University end with regular classes whether with partial attendance or full attendance is equally applicable for regular study and its certification. But many affiliated Colleges have their own discipline of attendance and its fulfillment for getting eligible to appear in the university examinations. Further AICTE had also approved such mode of exams as a regular learning provided the syllabus is approved by AICTE and mandatory class attendance maintained.

Q9) I am studying in a University which is not AICTE approved. Is the Certificate for Engineering Courses valid for employment purposes?

ANS: Universities do not come under approval of AICTE for running technical courses as per the Supreme Court decision in Bharthidarsan University Vs AICTE. However the Course must be approved by AICTE to get eligible for employment purposes in government or private companies and the mandatory classes should be attended for study of the course.

Q10) By taking Professional Training from Emcons Business Academy can I get placements assistances ?

ANS: Yes provided you satisfy all the eligibility criteria of getting the placements assistances like attending minimum 75% classes in our tutorial classes as per the flexible roster given by us , compulsory attendance in all industrial internships and practicals and workshops, mandatory attendance in all grooming sessions, ERP and Spoken English Classes, attaining academic record of 60% in the internal and mock tests and above all achieve a CGPA Score of 7. Please see details of our placement criteria as explained in point in 32 below.

Q11) Can I study in B.Tech in West Bengal  after doing Polytechnic from outside State University ?

ANS : Yes. You need to take up West Bengal JELET Exams and submit Mark sheets, Provisional Certificates, Migration Certificate and Transfer Certificate before the last date as announced by MAKAUT. This is subject to any changes made in the Rules and Regulations by the University or State Government time to time.

Q12) I may have to take minimum 60%- 75% class attendance in the University Campus located outside the State of W.B . Then how can I take 75% attendance in your Institute ?

ANS: You have  vacations and other leave at your disposal. A flexible roster will be designed in such a case where you shall have to take tuition classes from 8.20 am to 4 pm from Monday to Saturday and also on Sundays between 9 am to 4 pm or in the evenings on weekdays from 4 pm to 9 pm when you are in Kolkata. These rosters will be customized to suit your availability in Kolkata and maximize the tutorial class hours to facilitate the loss of study hours. Suppose you take these  additional tuition classes for one month continuously that is equivalent to taking 3 months of classes in any affiliated College or University  in one  semester as it is the general information available that these affiliated Colleges or University have 3 working month days effective  classes in a semester duration  after adjustment of  48 days weekly off , 30 days off for Public Holidays , Vacations and  Exam Study Leave etc. The 75% attendance criteria has to be achieved only during the roster period allotted to you. However the fees for the tutorial and training classes will be charged considering the semester period of six months.

Q13) Will you issue any certificate that I have taken any tuition from your Centre ?

ANS: No as we are only a private tuition centre imparting you coaching and training in the professional courses pursued by you from your selected University or its affiliated Colleges  The University will issue the Certificates , Marksheets etc .But in cases of our own self Multi Skill Development and Training Programmes we give a Certificate of Proficiency on the nature of Skills developed for the purpose of facilitating placements assistance.

Q14) Can I get some Part Time jobs assistance from your end to enable me to continue my tuition studies ?

ANS: Yes subject to your satisfying the eligibility and criteria of the job but you cannot compromise your tuition classes because the aim of our Institute is to give you adequate and quality coaching and training to enable you to get good career success. These part time jobs assistances may be in any domain and subject to your qualifying the interview. No particular choice of trade ,skill, company or salary will be entertained and in that case no further part time job offer assistance shall be given. These Part Time Jobs are very temporary in nature and payment of salary is based on a day to day attendance and work basis and there is no time period during which we can assist you in getting the part time job assistances.neither any assurance to give you the placement facility. We shall only try to explore if there are any such type of job opportunities.

Q15) Can I get SC ST OBC Scholarship from WB Govt in respect of studies done with any outside University study ?

ANS : As gathered from available sources you may get the scholarship from State Government provided you are studying in Bengal and your eligibility criteria for the scholarship is fulfilled. The scholarships are available at State Level and National Level also as per the criteria . For outside Universities you may avail National Scholarship in case the State Govt notifies that such scholarship facilities are not made available for Outside State University Students..

Q16) Can an Outside State University student get Kanyashree Scholarship ?

ANS : As of now NO.

Q17) What is your learning pedagogy at Emcons Business Academy ?

ANS: We have 6 days week classes with no summer or winter vacation for those students who are based in Kolkata and are studying locally in any of the affiliated Institutes or in the University campus as the case may be.. We give only 20 days holidays in a year. The students take their training and tutorial classes with our Institute based on their availability for the tutorial classes pre or post mandatory class hours in their affiliated college and or the mandatory attendance at University end. The outstation students take their tutorial classes during their leave vacations or exam leave from their affiliated institutes or university end and a flexible Crash Course Study Roster is given to them which includes tutorial hours from 8.20 am to 4 pm and from 4 pm to 9 pm in the evenings and also on Sundays from 9 am to 4 pm. Students are given daily home works failing which they are marked absent. There are monthly internal and mock tests and attendance is compulsory failing the students is suspended with guardian call. Regular Practicals and Workshop Training are done in the Institute . Regular Spoken English, ERP and Interview Techniques is also taught to succeed in placements assistances given by us as and when available and subject to the eligibility criteria as mentioned in point no 32 below. There is a rigorous industrial internship training also.. All the students are digitally connected and the faculties as well as the students interact regular on academic matters. Regular video shows are done on industrial workshops with special emphasis on Tool and Apparatus Identification and Test.

Q18) Is your Institute approved by AICTE or by any Govt Approval ?

ANS: No. We are a Tutorial and Training Institute conducting professional studies and industry focussed coaching of the various select courses pursued by the students of the various universities. The students study in the University directly or in any of their affiliated Institutes by attending the mandatory classes and in addition takes our professional coaching for academic excellence and for getting placements assistances.

Q19) Which career is better in terms of employability - Diploma with Lateral B.Tech or 4 yrs B.Tech? 

ANS : Diploma with Lateral B.Tech because this combination of the academia has more of practical and workshops exposure and Industry prefers this choice for recruiting engineers.

Q20) Which trade of engineering is better in terms of employability? 

ANS : All trade has employability opportunities if the quality of the students education is very good and they have done enough training in practicals and workshops. But currently the IT industry is passing through recessionary influences and hiring is slowing down.

Q21) I am a B.Tech (IT/ CS) and has not got any placements and without a job .What should I do now ?

ANS : You should immediately take up additional courses in Hadoop Technology, IOT, Paithon , Cloud Computing etc so that you upgrade your professional expertise.

Q22) I am a working Executive. Can I study B.Tech without any classes ?

ANS: No , as you have to study in affiliated Institute campus or at the University end and undertake requisite mandatory theory practicals and workshops classes AICTE does not approve engineering study without any classes.

Q23) I have passed Class XII in Science .What courses can I do for my career ?

ANS: Apart from Polytechnic or B.Tech courses you can also do B.Pharmacy or B.Sc in Agriculture which are now mostly in demand by the Industry and for appearing in Govt Exams.

Q24) There is huge unemployment in all trades. How can I get employed?

ANS:You should step in any job even though the salary or other terms are not of your choice. Once you get a 3 year experience you have a very good chance of a better career. For hunting your job you can take the help of Recruitment Consultants and be ready to relocate. You may mail your resume to us also for giving our professional services in your placements.

Q25) Does good infrastructure means good Campusing ?

ANS: Not always. Please see reply in point 3.

Q26) Many Institutes or Universities have integrated courses. How are these?

ANS: These are good combination and students can take up such integrated courses subject to fulfillment of eligibility criteria.

Q27) How is Nursing Course or Bachelor in Medical Technology?

ANS: These are good courses and are in high demand because of increased expansion of medical services across the Country.

Q28) If I do not crack good JEE or MAT score shall I dropout to appear in next year?

ANS: It will be unwise a decision to dropout and waste a vital one year of academics. Because good JEE rank means good Govt or Private Engineering College. If it doesn't happen you can study in the next best College as per your Counselling and go ahead with your career without wasting time. But if you have a strong desire to go to IIT and have made a near miss you can try again in the next year but not beyond.

Q29) Is there any Part Time Polytechnic Courses available ?

ANS: Yes recently WBSCTEVD had approved Part Time Polytechnic Courses to be conducted in evening class mode which has AICTE approval for a 5 year duration. Please see the website accordingly for more details.

Q30) Your Institute has various Job oriented Skill Development Programmes. What is the criteria for such programmes ?

ANS: There are 15 such programmes and the Certificate of Profiency is given by the Institute itself not by any Government Body or Board or any University. The criteria is that the student should be of minimum 18 yrs of age and a class X and beyond pass outs .These certificates are the Institutes own and does not have any University or Education Board or Government Approval. After the Training is over the students are given  placements assistances  in the entry level technicians profile as per their competency levels subject to availability of vacancies and also eligibility and criteria. For more details about such courses please contact our counsellors.

Q31) Yes provided you satisfy the Bank's eligibility criteria and submit a guarantor in this regard ?

ANS: Yes provided you satisfy the Bank's eligibility criteria and submit a guarantor in this regard.

Q32) What is the Placement Assistance  Eligibility criteria  in case I take private tuition and training on the professional courses in your Training Institute ?

ANS: The criteria is:

a) You must have 75% class attendance in respect  class schedule allotted and notified by the Institute.
b) You must attend all industrial internships and maintain 90% class attendance thereat.
c) You must appear in all the mock tests and score atleast 60% in such mock tests.
d) You should have a CGPA Score of 7 in the University results where you study.
e) You have maintained all good in discipline and code of conduct manners etc and paid your tuition fees without any.
f) You followed the general code of conduct discipline manners etc as laid down in the Admission agreement.
g) No interview call should be dropped. If interview not attended then the placement assistance shall be declined.
h) All placements shall be on Pan India basis. No specific choice for job profile or location or salary or any other criteria shall be requested and if done the placements assistance shall be treated as declined.
i) No placements assistance shall be given if the students avails placement on his/her own.
j)No placement assistance shall be given if the student fails to take appropriate skill development and interview preparation of the Institute.

Q33) I am going to pass B.Com. Shall I study M.Com or MBA??

ANS: MBA and get trained in ERP Tally GST and Business Analytics.

 

Q34) I am just a B.A Graduate and unemployed. What should I do now?

ANS: Take immediately Communicative English Classes to improve your English and also a  Computer Advance Excel Classes and start looking for a Back Office job through the help of Placement Consultants. Simultaneously prepare exhaustively for all Government jobs and achieve to get success. If you wish to do higher studies you can study MBA or Mass Communication or Event Management or Pschyology or LLB to practise as a professional advocate.

Q35) How is LLB as a career ?

ANS: Very Good. In the years to come legal service industry will grow by leaps and bounds with various economic reforms and changes in the socio economic structure of the society and multiplicity of offences.

Q36) Is B.Tech in Chemical Engineering a good career option ?

ANS: The industry is presently sluggish in respect of engagement of chemical engineering trade but still it has got good demand in respect of overseas assignments and in certain specified industry in our country.

Q37) I am a B.Sc in Physics. What is my career prospect ?

ANS: You should have studied B.Tech in Mechanical or Electrical Stream. However you can do M.Sc in Physics and appear for SSC and UPSC Exams by preparing exhaustively. If you need a job immediately you must do MBA in Production Management or Operations or Logistics.

Q38) I am a class X pass out . What should I pursue?

ANS:3 Year Polytechnic Course in either Mechanical Electrical or Civil preferably after giving your State Level Entrance Examinations like JEXPO in WB or Diploma in Pharmacy or Diploma in Food Technology or Diploma in Fire and Safety and many more. Please consult our career counselor for more career related details.

Q39) Is Polytechnic better than B.Tech in terms of employability ?

ANS: Yes presently. Companies like to hire  Polytechnic Students because the salary pay out is lower almost 40% - 50% of what is paid to a B.Tech and the students are involved in exhaustive hands on training like ITI with 50% of B.Tech Theory Knowledge. It is for this reason the hiring of B.Tech had been lower than Polytechnic Students by the Industry presently as per the trend of campusing seen from various press news.

Q40) How is ITI then compared to Polytechnic ?

ANS: ITI after Class X is generally a 2 year Course approved by NCVT. They are in high demand by the Industry with the designation of a Junior Technician. They however get a lower salary than Polytechnic Engineers who normally get the designation of a Supervisor or a Junior Engineer.

Q41) Is doing M.Tech a good career option ?

ANS: If you are pursuing to become a lecturer or going abroad for higher studies or for pursuing your dream to do research work or PhD you may do it. Industries in general are not very interested in M.Tech qualifications. Only for very senior level engagements in Techno Consulting Services this qualification is admired.

Q42) How is Nursing a good career option?

ANS: It is a very good career option as there is a high demand for nurses in our country since nurses are scarcely available in our country. In 5 - 7 years time you can become a Matron of a large hospital.

Q43) I have seen there is a craze for doing B.Pharmacy? How is it a career option ?

ANS: Yes this is a good career option because the medical industry is increasing by leaps and bounds. Govt Hospitals are increasing in many folds. Local health points are being constructed where pharmacists will be in high demand. Besides to get a licence for setting a medical store one must have a B. Pharmacy qualification.

Q44) Is it better to purse Mining Engineering or Mechanical Engineering in terms of Job Opportunities ?

ANS: Mechanical Engineering.

Q45) How about doing Automobile Engineering or Mechanical Engineering in terms of getting quick jobs ?

ANS: You may do both but Mechanical Engineering is better as Automobile Industry is also hiring Mechanical Engineers.

Q46) How is Aeronatical Engineering a Career Option ?

ANS: A very good career option if you can crack Indian Army vacancy exams. For private airlines the demand is sluggish as per available reports and information.

Q47) What specialisation in MBA is a better career option ?

ANS: If you are doing MBA or PGDBM from IIMs or other Branded  Institutes any specialisation will get you a good campus offers . But HR and Finance Specialisation fetch less remunerative campus offers than marketing which are in abundance.

Q48) I am doing CA. What else courses can I pursue later ?

ANS: As passing CA takes good amount of time unless you are exceptionally meritorious it is always advisable to do MBA ( Finance ) from a recognized Institute under any Local University with AICTE Course approval  simultaneously which you can qualify easily in 2 years time. Later on you can do Company Secretary Course or CPA/ CFA.

Q49) Can I get a Govt. Job with outside State University Certificates ?

ANS: Yes. Most of our students pursuing their courses from Swami Vivekanand University have appeared in exam of Railways, Coal India, Garden Reach Ship Builders and Engineers, UPSC, Kolkata Municipal Corporation, PWD etc.

Q50) I may get a chance for admission in Govt College?Can I get placements from the College ?

ANS: If you rank below 1000 in Jexpo and 300 in Voclet or 1200 in JEE you can get the chance of getting admitted in very reputed Govt Colleges.Such Colleges have also good placement records.

Q51) I am doing Polytechnic Course now.What should be further higher studies route to a good career ?

ANS: B.Tech and after that M.B.A from a reputed Institute where Campusing record is very good.

Q52) Can I get Hostel arrangements if I study in your Institute ?

ANS: Yes. We shall arrange private mess or paying guest arrangements for both girls and boys very close to our Institute which are safe and secured. The cost of staying currently is between Rs 2500 to Rs 3500 inclusive of Boarding Lodging and Fooding.

Q53) What is your Fee Paying System ?

ANS: The Fees are to be paid on EMI basis.this fees include the Institute's tuition fees of Semester Subjects, Training for ERP and regular Spoken English, Industrial Training, Internal Tests, Personality Grooming Training, Practicals and Workshops, Special Classes and other fees as well.

Q54) Do you charge Donation and Capitation Charges ?

ANS: No.

Q55) Do you have any hidden cost of any nature ?

ANS: No. Our Tutorial Fees are inclusive of all charges and there are no hidden cost of any type on any account whatsoever.

Q56) What is the eligibility criteria for joining the courses you coach under various universities ?

ANS:For the Polytechnic Courses the eligibility shall be preferred ranking of the concerned State Level Joint Entrance Exams like Jexpo ( Upto 25000 rank ) or Voclet ( upto 10000 rank ). For B.Tech the JEE rank should be upto 10000. For B.Sc Agriculture or B.Pharmacy Courses the eligibility will be H.S ( PCM combination) with atleast 60% marks in aggregate and and for G.N.M Nursing the eligibility is H.S ( PCB) with atleast 60% marks in the aggregate. For BBA and BCA any H.S ( Arts ) or H.S ( Commerce ) eligibility. For MBA it is 50% of Graduation. Many Institutes also conduct GDPI Session for final selection of the students for admissions and the decision of the University or its affiliated Institutes shall be final. The Admissions generally closes by 30th June unless specifically notified and classes for new batch starts from 15th July onwards unless its a holiday or a Sunday.

Q57) Can I study Polytechnic from Swami Vivekanand University or any other University and also do B.Tech from the same University ? Is any Lateral Joint Exams like JELET to be given ?

ANS: Yes. You have to appear for the State Level Joint Entrance Exams like that of JELET in West Bengal.

Q58) What is the Faculty Student Ratio in your Training Institite ?

ANS: 1: 22

Q59) What is the general salary band of Campusing offers for Diploma in Engg Students in the campusing done by the Affiliated Institutes or at the University end ?

ANS: The minimum salary is Rs 10000 and maximum Rs 16000 for Kolkata and for outside States its between 12000- 18000 with Subsidised Canteen and Boarding Lodging Facilities. The offers vary from Company to Company , Brand , Skill Knowledge of the students etc.

Q60) What other career courses do you recommend for normal H.S Arts Students from employability point of view ?

ANS: Hotel Management, Travel & Tourism , Hospitality Management, BBA, BCA, Mass Communication, Event Management, Psychology.

Q61) I am a student of other Institutes and have not received any Campus Offers. Can I get Placement Assistances from your Institute ?

ANS: Yes we shall try to give you the assistance subject to satisfying us about your academic and other Skills related performances. In case we find you inadequate to get the placement assistances you shall have to take a crash course of 3 months training at a very marginal cost.

Q62) I am from a Bengali Medium School. How can I suddenly catch up English Medium Academics ?

ANS: You have to anyway work hard to catch up speaking and writing English. Our Daily Spoken English Faculties will parallely develop your English Communication. Initially the faculties will speak in English and then clarify it in Bengali or Hindi and give the notes in English. Thereafter after 3 months all will be in English Medium study and all our students pick up very fastin this regard.

Q63) ) What are the profiles of your Faculties ?

ANS: All our faculties are having higher qualifications with teaching experiences. For example the Faculties of the Engineering courses are mostly M.Tech. in addition we have retired experienced Senior Engineers who are the Guest Faculties and the students have vast exposure in sharing the faculties experience.

PUBLIC NOTICE


THE OPINIONS GIVEN TO THE QUESTIONS HERE ARE PURELY THE PERSONAL OPINION OF VARIOUS PROFESSIONALS INVOLVED IN CAREEER COUNSELLING .THE OPINIONS CAN VARY PERSON TO PERSON AND THE INSTITUTE IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY CONFUSION OR DIFFERENCE IN OPINION OR BEING MISINTERPRETED .STUDENTS ARE THEREFORE ADVISED TO RECHECK THE VIEWS OF THESE OPINIONS IN CASE THEY WISH TO TAKE A DECISION IN ADMISSION TO VARIOUS PROFESSIONAL COURSES



PUBLIC NOTICE


1. PLEASE NOTE THAT EMCONS BUSINESS ACADEMY IS NEITHER AFFILIATED TO ANY UNIVERSITY NOR IS ITS STUDY CENTRE NOR A FRANCHISEE NOR AN INSTITUTE APPROVED BY AICTE OR UGC OR ANY STATE OR CENTRAL GOVERNMENT OR ANY EDUCATION BODY. WE ARE SIMPLY A PROFESSIONAL SKILL DEVELOPMENT TRAINING CENTRE AND COACHING STUDENTS TO BECOME SUCCESSFUL IN THEIR PROFESSIONAL COURSES STUDIED UNDER ANY UNIVERSITY OR IN ITS AFFILIATED INSTITUTE. WE DO NOT ISSUE ANY DIPLOMA OR DEGREE CERTIFICATE IN RESPECT OFF ANY TECHNICAL OR MANAGEMENT COURSES PURSUED BY THE STUDENT UNDER ANY UNIVERSITY OR IN ITS AFFILIATED INSTITUTES.

2. PUBLIC IN GENERAL ARE CAUTIONED THAT WE DO NOT HAVE ANY BRANCH OR FRANCHISEE OR ANY STUDY CENTRE OR ANY LIASIONING REPRESENTATIVE ANY WHERE IN THE COUNTRY. WE ALSO DO NOT HAVE ANY AGENTS OR AUTHORIZED ANY PERSON OR INSTITUTE TO PROMOTE OR COLLECT ANY FEES FROM STUDENTS DIRECTLY. STUDENTS AND GUARDIANS HEREBY ADVISED TO CONTACT THE ADMINISTRATION DEPARTMENT DIRECTLY FOR THEIR ADMISSION INFORMATION AND FEES PAYMENTS AND THEY SHOULD NOT GET PROVOKED OR TRAPPED BY UNAUTHORIZED PERSONS IN ANY MANNER. THE INSTITUTE WILL NOT BE HELD RESPONSIBLE IN ANY MANNER TO ANY PERSON FOR ANY DEALING BY.



Copyright © 20 Emcons Business Academy. All rights reserved.